Tuesday, 6 November 2012

Jalan Paling Curam di Dunia






                                                            Assalamualaikum :)



Haii haii :D korang tahu tak kat mana jalan paling curam di dunia ? dekat Malaysia , rasanya semua jalan flat jee , kalau curam pun boleh terima lagi . hihi kira siapa yang baru dapat Lesen "L" tu masih la boleh practise kat jalan2 di Malaysia nie . Tapi jangan tak tahu , sebenarnya di New Zealand terdapat sebuah jalan nama nye Baldwin Street . Jalan nie terletak di bahagian pinggir bandar Dunedin di selatan New Zealand . dan ! jalan nie merupakan pemegang rekod dunia Guiness sebagai jalan paling CURAM di dunia # tengok lee siap tulis kat papan tanda  . dah2 takyah celoteh panjang2 lagi , meh kita tengok gambar2 dia :D






eleh curam kee  ,,biase jee , kat kampung aku pun ade --" okay itu tipu :3




haa curam kan ? ini meme tersiksa jiwa raga kalau bawak kereta manual nie :3



antara isi kat atas ini ,  untuk setiap 2.86 m perjalanan secara mendatar  , ketinggian akan meningkat sebanyak  1 meter ! :O

                                                 
senget ke kiri semuaaaa :3

eh , macam ku pernah lihat ini kereta .. tapi di mana yaaa --" hihi




haa that's all ! hihi semoga bermanfaat , assalamualaikum :D

p/s : agak2 lah kan kalau macam nie lah bukit kat litar kelas memandu tu , bole lulus ke JPJ eh ? haha nanti buat cadangan laa kat diorang buat jalan macam niee . aku dah lepas , selamat dahh hihihihihi ^^




                                                                     
                                                                       




3 comments:

  1. Err~ mmg curam kot. Malaysia byk jln berbukit bukau je. takde la curam camni. Jenuh la yg baru dpt lesen. mesti terkial-kial time jamm. hihi

    ReplyDelete
  2. hehe....bawak manual mesti kebas2 kaki tekan clutch....adehh...

    salam kenal.

    ReplyDelete
  3. ohohoho memang nervous lau bawak keta manual..tkutnyer..

    ReplyDelete