Sunday, 28 October 2012

Kenangan zaman sekolah !!



                                                                       Assalamualaikum :)


hai semua !!! >.<



Haiii haiii korang hihi :D Apa khabar sihat ? diharapkan sihat selalu supaya dapat terus diberi kesempatan untuk beribadah kepadaNYA .. oke before i begin , siapa yang masih di bangku sekolah ? so put yur hands up ! hihi oke gurau :3 haha hurm bertuah lah korang tau masih sekolah . Akak tahu apa yang korang rasa sekarang . tiap2 pagi mesti macam nie kan .. " eeee malasnya nak pegi sekolah , lagi best tidur " , "eee bosannya banyak kerja sekolah " , " eeee asyik2 kena marah dengan cikgu , bosan betul lah , macam laa kite je buat salah " .. haha dan banyak lagi lah kan3 ? jangan nak tipu yee tak penah buat konon ! haha

mesti macam nie kan muka korang2 tuu bila pagi Isnin tiba ? hahahah xD


hihi korang tahu tak , tu semua pengalaman berharga tau ! tak dapat kat mana2 selain sekolah . haaa so jangan merungut . Bagi akak yang dah ke alam Universiti nie , honestly masih rinduu dengan suasana kelas , kawan2 , cikgu2 yang memahami ! ouh i miss all that ! huhu tapi semua dah lepas . Macam akak dulu pengawas perpustakaan . nah tengok nie cute tak kami >.<



teka mana satu aku haha ! >.<
huhu terus jadi rindu library bilaa tengok gambar nieee ! macam akak dulu , library tu dah macam rumah kedua . Bila bosan jee datang situu , lagipun kitorang diberi kelebihan hihi . orang lain tak bole duduk sesuka hati dalam library macam tuu hahah >.< special kannn2 ? hihi . Sekolah laa tempat kumpul kenangan terindah ! woah rindunyaaa :( kat sini jugaklah kita belajar erti kehidupan , erti jerit payah nye menuntut ilmu ( ecehh betul kee nieee --" ) apa2 pun sekolah memang best ! tapi dalam masa yang sama duk kutip pengalaman tuu , jangan sampai lupa buku . Sebab SPM tuu penting tau , penentu apa jurusan yang boleh kita ambil kelak . Bukanlah nak kata bila SPM teruk terus gelap masa depan , tapi bukankah lebih elok sentiasa  "sediakan payung sebelum hujan " :)
yaaa ini lah payung , yang aku maksudkan tadii >.<

hurm kat sini aku nak buat penghargaan haha , SMK PANCHOR thanx sebab dah beri banyak kenangan terindah ! :D hihi , famous sikit kannn >.< haaa , nak diingatkan niee , time sekolah jangan lah jadi pasif ye . Itu tak menguntungkan malah merugikan . Sebab , mana tahu , kita akan dapat teman sejati kat situ , yess , ini kisah benar ! sebab berlaku kat diri akak sendiri . n kat sekolah kan selalu banyak event macam camping , lawatan sambil belajar . event macam nie memang rugi kalau tak ikut . Macam camping , hish best tau ! Banyak tempat akak dah pegii bila ikut camping sekolah niee  , contoh :
Pulau Tioman ! :D
boleh baca kan ? hihi >.<
      

Yang nie best ! >.<
haa ni antara2 nya lah . Bukan apa , kalau nak pegi ngan famiy memang boleh tapi pulusnyee kene banyak haha . yelaa adik2 lagii kan ( exception untuk anak tunggal :3 ) n takkan nak ajak satu family main water rafting semua tu . It's not impossible tapi susah sikit sebab kena tunggu parent dapat gaji , kena tunggu cuti lagii . So kalau nak dapat pengalaman tu , just join aktiviti2 sekolah oke ! ;) last but not least ,  terima kasih sebab sudi jadi kawan baik saya . I love youu all so much ! <3
rinduu semua ! hurmmm ..
p/s : credit to my beloved best friends !! sory gambor nani takdee , huhu ade dalam fon :(
my bestieee forever ! InsyaALLAH :)
do leave your comment okee ;) Thankss !


















11 comments:

  1. blogwalking...
    entri yang menarik ^___^

    http://nurainishahroni.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. love u to0, dayah~ jom2, gi skolah jom ! XD btw, nice post..

    ReplyDelete
  3. hihi :D urm jom ! nanti set time ngan husna n lain2 oke xD

    ReplyDelete
  4. yang pkai baju sekolah putih tu akk kut.

    ReplyDelete
  5. u make me rindu la zaman sekolah..sob2..hehe..xD

    nice pic..i like..xD

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan ? terus jadii rindu hihi , thank youu :)

      Delete
  6. awwwww , so sweet . hmmm , terharu nya . awwww

    ReplyDelete