Sunday, 28 October 2012

Beruntungnya lahir sebagai seorang Islam :)

                                                          Assalamualaikum :)

Hai korang . hihi jadi gian pulak nak update blog nie . nilah padahnye , aku tahu tuu haha . tapi InsyaALLAH aku akan kawal hihi . oke harini , mood '' hujan lebat '' . aku baru lepas pulang (wahhh pulang--") dari hantar adik aku ke KISAS . korang tahu ke ape tuu ? hurmm google lah ye hik hik xD mood hujan selalunye macam sayu kan ? ke aku sorang je yang feeling camnie huhu tapi serius bila hujan kita rasa tenang kan . Masa nilah rasa macam bertuah lahir sebagai seorang Islam . huhu sebab , contohnyaa masa hujan lebat dalam kereta tadii . sumpah takut gilaa sebab hujan terlalu lebat , sampai abah aku terpaksa stop tepi jalan . macam mana nak jalan , terlalu kabur . Tapi masa nie lah , pintu langit terbuka luas , My mom , selalu ingatkan , " akak , doalah masa sekarang , minta apa2 sebab langit terbuka luas niee " . So , masa nie memang semua berdoa semoga hujan berhenti sebab nak hantar adik aku sebelum gate sekolah dia tutup .......
yelaa nanti tak pasal2 adik aku kene tulis nama sebab sampai lambat :3
# gambar hiasan tau .. hihi

so masa hujan2 macam nie lah , betul2 rasa beruntung sebab kita as Muslim ada ALLAH swt untuk mengadu , Dia MAHA kuasa , sentiasa dengar doa hamba2 nya . walaupun kita selalu tak terlepas darioada melakukan dosa T_____T . Bila difikir2kan balik , memang rasa menyesal kan2 ? huhu . Tapi selagi kita masih bernafas , ALLAH sentiasa beri peluang untuk kita bertaubat . Paling mudah , bila kita tersilap langkah , cepat2 ucap ASTAGHFIRULLAHALAZIM . Itu penting tau . hurmm harap2 kita semua sentiasa di bawah redha ALLAH :) 



I   ♥  ALLAH :)



SO , bersyukurlah kita dilahirkan sebagai Islam . Ada orang yang lahir tidak diberi anugerah Islam .
tapi kita sangat2 beruntung . Kadang2 ada manusia yang berfikir kenapalah Islam melarang banyak perkara berbanding agama lain . Tapi , tahukah anda semua bahawa apa yang ditetapkan ALLAH itu ada hikmah di sebaliknya . Tiada yang dijadikan sia2 di muka bumi nie . dan semua tahu kan , Islam adalah Ad-din , iaitu Islam adalah cara hidup . Jauhkan laa sikap nie eh , " Islam hanya di Kad pengenalan " . Maksudnyaa , lahir as Islam tapi ikut budaya hidup agama lain . what the ?? --" urmm contohnya , kalau ada masalah pun jangan lah putus harap . sentiasa lah doa pada ALLAH , kerana Dia tak pernah jemu mendengar doa kita :) bukannya pergi jumpa orang2 tertentu macam bomoh pula untuk selesaikan masalah kita ( contoh masalah : miskin kot errr ) . ALLAH kan ade ? is that not enough ? Perbuatan macam tadi tu adalah syirik dan of course berdosa besar , Astaghfirullahalazim . Mohon2 dijauhkan semua tu dari kita semua . apa2 pun , banyak2 laa ucap Alhamdulillah , moga kita semua menutup mata nanti juga dalam keadaan Islam :)

















2 comments:

  1. hurm..ALLAH itu Maha Kaya lg Maha Pemurah..DIA slalu tnggu kita mntak ssuatu dri DIA tp knapa kita tk nak? Huhu..rjin2 lah brdoa padaNYA~

    ReplyDelete